A Reflex Környezetvédő „Fogyókúrán a kuka - Hulladékmegelőzés- és újrahasznosítás a győri járásban”elnevezésű projektjének keretében a kiválasztott négy iskolában 2018 tavaszán Hulladékos akcióheteket szerveztünk. Az akcióheteket az iskolánként egy-egy, a diákokból február elején alakított szakmai munkacsoport készítette elő. Az egyes iskolák – az aulában bemutatott kiállításaik mellett- változatos formában hívták fel a figyelmet a háztartási hulladékok problémáira. A Hulladékos Akcióhetek tapasztalatait egy külön módszertani mappában foglalták össze - felhasználva abban a Reflex mostani, illetve a környezetvédő civil szervezetek korábbi tapasztalatait.

A mappa két elemből áll. A tanári segédletből és a vetíthető előadási anyagból. A tanári segédlet szakmai bevezetője a hasonló rendezvényt felvállaló pedagógusok munkáját megkönnyítő szemléletközvetítő résszel indul. Ezután részleteiben leírva vagy lényegileg összefoglalva 40 különféle (Akcióhéten alkalmazható) tevékenységfajtát mutat be.

A szöveges részhez igazodóan elkészült az egyes tevékenységfajták gyakorlati alkalmazását segítő (64 diából álló) power point összeállítás is, melyet szintén elérhetővé tesszük honlapunkon.