A Reflex Környezetvédő Egyesület és a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért képzése. Sokszor és sokan döntenek olyan fontos ügyekben, amelyek érintik civil szervezeteink szakmai céljait, szervezeti életét. Polgármesterek, önkormányzati képviselők, az önkormányzat dolgozói, hatóságok képviselői, vállalati döntéshozók, pályázati lebonyolítók döntései meghatározhatják munkánk eredményességét. Hogyan tudjuk befolyásolni ezeket a döntéseket? Hogyan tudjuk a lehető legkedvezőbb eredményt elérni? A civil szervezeti vezetők, aktivisták, munkatársak sok esetben elveszve érzik magukat ilyen helyzetekben, és nem találják a leghatékonyabb cselekvési irányt.

Képzésünk segítséget nyújt a helyi, megyei szinten tevékenykedő civileknek, hogy rendszerben tudják szemlélni az érdekérvényesítési és döntésbefolyásolási feladatokat, hogy elsajátítsák a hatékony lobbizás eszközrendszerét. A képzésen résztvevők egy helyi érdekérvényesítésről szóló segédletet is kézhez kapnak.

A képzést Dr. Farkas István és Horváth Kinga, a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért egyesület trénerei tartják.

Helyszín:Kristály étterem (Huszár terem, 9024 Győr, Bartók u. 9.)

Ideje: 2012. február 28.; 10:00-17:00

A képzés végleges tematikáját a visszaküldött észrevételek, javaslatok alapján véglegesítjük.

A képzést olyan civil szervezeteknek szervezzük, amelyek mindennapi tevékenységei során környezet-, természet-, állatvédelmi, terület-, vidék- vagy településvédelmi kérdésekkel, tevékenységekkel is foglalkoznak.

Kérjük, töltsék ki a mellékelt jelentkezési lapot és juttassák el e-mailen vagy faxon a Reflex Környezetvédő Egyesület címére:

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fax: 96/310-988

 

Bővebb felvilágosítás a képzésről:

TFF – Horváth Kinga – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. – 06 70 340 89 65

Reflex Környezetvédő Egyesület – Lajtmann Csaba – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. – 30 232 66 58

 

Programterv:

10.00 BevezetésA képzés céljai; egyéni célok, erősségek, Helyi problémagyűjtés

Asszertivitás:Az asszertív önérvényesítés elmélete és gyakorlat

A helyi érdekérvényesítés, mint érdekkonfliktus megoldása: Konfliktuskezelés alapjai, Helyi döntéshozók, motivációk, A civil szervezetek szerepe,

12.45 – 13.15 Ebéd szünet

Kampánystratégia tervezés elmélet és gyakorlat: Aktuális ügyekben stratégiakészítés, stratégiai tervek értékelése

Tárgyalástechnika elmélet: Szelíd és kemény tárgyalás - előadás és megbeszélés

Tárgyalástechnikai gyakorlat: Csoportos gyakorlat helyi konkrét példákra építve

Összefoglalás, zárás