Alapítványunk nagy erőkkel (és örömmel) vonult fel az október 8-i dunaszenpáli Tökfesztiválra. Papírmerítéssel készültünk és ezúttal – stílszerűen- töklámpás formátumú merítő sablonokat készítettünk, hozzá narancsszínű masszát kevertünk.

 

Alapítványunk nagy erőkkel (és örömmel) vonult fel az október  dunaszenpáli Tökfesztiválra.. Papírmerítéssel készültünk és ezúttal – stílszerűen- töklámpás formátumú merítő sablonokat készítettünk, hozzá narancsszínű masszát kevertünk.

A magunkkal vitt szakmai anyagokból (molinókból, ismeretterjesztő kiadványokból) a gyerekek szülei szembesülhettek a háztartási hulladékokkal kapcsolatos ökológiai problémákkal, a környezettudatos magatartási formákkal. Megérthették, hogy takarékossággal, szelektív gyűjtéssel, újratermékek használatával mindannyian hozzájárulhatnak a környezet állapotának javításához. Egyetértettek velünk abban,  hogy a szelektív gyűjtésnél fontosabb lenne a megelőzés: vagyis a tudatos fogyasztói attitűdök elsajátítása, a felesleges csomagolások és reklámanyagok elhagyása.  A rendezvény végén végén örömmel nyugtáztuk: több mint hetven gyermek számára sikerült a rendezvényt emlékezetessé tenni (néhány fénykép mellékelve).

Programunkat az FM Zöld Forrás Alap támogatta.