Ha tavasz, akkor megint gyerekek.
Alapítványunk mindig szívesen tesz eleget az óvodai, iskolai felkéréseknek. Amelyek a tavasz beálltával, a Jeles napok közeledtével hagyományosan megszaporodnak.
Idén áprilisban előbb a kisbácsai, majd a győrladaméri általános iskolákban tartottuk meg a szokásos vetített hulladékos előadásainkat.

 

Ezt követően a győri Szabadhegyi Két Tanítási Nyelvű  Általános Iskolában, illetve a Kovács Margit  Iparművészeti Szakgimnáziumban voltak „fellépéseink” . Ez utóbbiak érdekessége, hogy projekthetet tartottak, ahol alapítványunk (az előadások mellett)  segítette az iskolai „hulladékos kiállítások” megrendezését is.

Április 21-én délután a belvárosi sétálóutcában két másik civil egyesülettel (Mokka és Muszáj Egyesületek) közösen hirdettünk Föld Napi családi programot. Több hosszú asztalon, számos önkéntes bevonásával nagy sikerrel működtettük a hulladékokat feldolgozó kézműves foglalkozásokat  (varró, batikoló illetve papírmerítő műhelyeket). 

Májusban a pápateszéri ökológiai központban találkoztunk gyerekekkel.  Előbb május 7-én a IX.  Pápateszéri Környezet- és Természetvédelmi vetélkedő részvevőivel, ahol a csapatoknak tartottunk „hulladékos” ismeretterjesztő előadást.

Május végén az ökológiai központban vendégeskedő gönyüi iskolások felkérésének tettünk eleget. Számukra a Fenntarthatósági Hét keretében  vetített előadást tartottunk a hulladékproblémákról (kiemelt téma: a papír). Egy külön foglalkozás keretében gyakorolhatták az újrahasznosítást is: papírmerítő műhely berendezésével segítettük a az iskolai papírgyűjtések fontosságát megértetni.

Programjainkat  az FM Zöld Forrás Alap támogatta.

Néhány kép a foglalkozásokról: