A Reflex Környezetvédő „Fogyókúrán a kuka - Hulladékmegelőzés- és újrahasznosítás a győri járásban”elnevezésű projektjének keretében a kiválasztott négy iskolában 2018 tavaszán Hulladékos akcióheteket szerveztünk. Az akcióheteket az iskolánként egy-egy, a diákokból február elején alakított szakmai munkacsoport készítette elő. Az egyes iskolák – az aulában bemutatott kiállításaik mellett- változatos formában hívták fel a figyelmet a háztartási hulladékok problémáira. A Hulladékos Akcióhetek tapasztalatait egy külön módszertani mappában foglalták össze - felhasználva abban a Reflex mostani, illetve a környezetvédő civil szervezetek korábbi tapasztalatait.

A mappa két elemből áll. A tanári segédletből és a vetíthető előadási anyagból. A tanári segédlet szakmai bevezetője a hasonló rendezvényt felvállaló pedagógusok munkáját megkönnyítő szemléletközvetítő résszel indul. Ezután részleteiben leírva vagy lényegileg összefoglalva 40 különféle (Akcióhéten alkalmazható) tevékenységfajtát mutat be.

A szöveges részhez igazodóan elkészült az egyes tevékenységfajták gyakorlati alkalmazását segítő (64 diából álló) power point összeállítás is, melyet szintén elérhetővé tesszük honlapunkon.

 

Príma Klíma

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli