Az Agrárminisztérium által támogatott  A „Környezetvédelem úton, útfélen” c. projekben vállaltuk, hogy ismeretterjesztő brosúrában foglaljuk össze a hangokkal, illetve az óvodai zajvédelemmel kapcsolatos tudnivalókat. Az oktatási segédanyagként is használható összeállításban a témában írt korábbi alapbrosúrát külön fejezetekkel egészítettük ki (részletesen kitárgyalva a beszédérthetőség fontosságát és a zaj okozta egészségkárosító veszélyeket) – mindezt a gyerekekre és az óvodapedagógusokra koncentrálva.

Mellékletek:
Download this file (OVIBros- Nr.2OKÉ.doc)Óvodai zajkörkép[ ]1053 kB

Bővebben: Zajvédelmi oktatási segédanyag óvodáknak

A PTKF/403/2021 számú projektünk záróeseményeként május 26-án egésznapos környezetvédelmi rendezvény színhelye volt a győri Lepke úti óvoda. A „Virgonckodó „ nagyrendezvény keretében bonyolított „zöld napon” az óvoda hat gyermekcsoportja körforgásszerűen, egymást váltva hat „állomást” keresett fel. Az egyik ssoportszobában berendezett állomás témája a zaj elleni védelemről szólt.

Bővebben: Zajvédelmi ismeretek a Lepke Óvoda „Virgonckodó” rendezvényén.

A  PTKF/403/2021 „Környezetvédelem úton, útfélen” c. projekt keretében elkészült a Győri kerékpáros útvonalak zajterhelése c. összefoglaló dokumentum. Az összefoglalót készítette: Tömböly Tamás, a Hobbikerékpárosok Országos Klubja Egyesület elnöke.
A projektet támogatja az Agrárminisztérium Zöld Forrás programja.

A projektünkben vásárolt Compra PRO zajszintjelző lámpa nagy előnye, hogy az óvodás korosztály számára is érthetően (zöld-sárga-piros fénnyel és hangjelzéssel) jelzi a pillanatnyi zajszint nagyságát, túllépését Öt hónap elteltével megkértük a Lepke óvoda vezető „zöld pedagógusát”, hogy foglalja össze a projektből vásárolt és náluk elhelyezett zajszintjelző lámpa használatának tapasztalatait. Szalainé Duber Ilona értékelése.

Bővebben: Zajszintjelző lámpa az oviban

A projekt zajvédelmi feladatinak teljesítése érdekében november-december hónapokban a Péterfy Evangélikus Általános Iskolában zajmérő-jelző lámpát működtettünk. A projekt költségvetéséböl beszerzett PRO 74446 típusú készülék a közlekedési jelzőlámpák színeivel üzemel – ezzel tulajdonképpen „láthatóvá teszi „a zajt...

Bővebben: Zajerősség mérő-jelző készülék az iskolában

A projekt zajvédelmi feladatinak teljessítése érdekében szeptember-október hónapokban a Lepke utcai óvodában zajmérő-jelző lámpát működtettünk. A projekt költségvetéséböl beszerzett PRO 74446 típusú készülék a közlekedési jelzőlámpák színeivel üzemel – ezzel tulajdonképpen „láthatóvá teszi „a zajt...

Bővebben: Zajerősség mérő-jelző készülék az óvodában

Príma Klíma

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli