A korábbi projekt híradásban beszámoltunk az AM Zöld Forrás által támogatott  PTKF/542/2018   projektben készített két iskolai ÖKOMATA-ról. Ez lényegében egy reakció volt. Először a civil szervezetek ismerték fel ebben a játékos eszközben megbúvó (sokoldalú, hatékony) ismeretterjesztési lehetőséget, azután – ezt megtapasztalva egyre több iskola döntött az önálló Ökomata elkészítése mellett.

Mellékletek:
Download this file (okomata_keszites.doc)Ökomata készítés[ ]53 kB
Download this file (okomata_vetites.ppt)Ökomata vetítés[ ]13914 kB

Bővebben: Elkészült az ÖKOMATA készítés útmutatója

A most befejeződő PTKF/542/2018   projektünk a „Reklám-fogyasztás-hulladék” címet viseli, ezzel utalva a három téma szoros összefüggésére. Arra, hogy ha valóban  kevesebb (háztartási) hulladékot akarunk, akkor fenntarthatóbb fogyasztási modellt kell választanunk és reklámból is kevesebb kell. A hulladékgazdálkodási piramis logikáját követve korábbi projektjeinkben előbb a megelőzés, majd az újrahasználat-újrahasznosítás témáját oktatási segédletként már feldolgoztuk. A mostani projekt keretében összeállított cca. 60 diás power point anyag az előző két rész lényegi összegzése.

Mellékletek:
Download this file (REKlám-FOGY-HULladék.ppt)Reklám-fogyasztás-hulladék[ ]9968 kB

Bővebben: Oktatási segédlet (power point összeállítás)

Az Ökológiai Stúdió Alapítvány munkatársai idén májusban is gyakori vendégei a két megye általános iskoláinak. Az AM FM Zöld Forrás által támogatott „Reklám-fogyasztás-hulladék” c. projekt keretében tartott interaktív előadások  szemléltetéséhez a diavetítés helyett a Reflex Környezetvédő Egyesület (10 poszterből álló) vándorkiállítását kölcsönöztük ki, de fontos szerepet kapott a környezeti szempontból problémás (eldobó, illetve veszélyes anyagokat tartalmazó) hulladékokat bemutató oktató csomagunk is.

Bővebben: Előadások a pápateszéri Ökológiai Központban

Az Ökológiai Stúdió Alapítvány munkatársai idén májusban is gyakori vendégei a környék általános iskoláinak. Az AM FM Zöld Forrás által támogatott „Reklám-fogyasztás-hulladék” c. projekt keretében tartott interaktív előadások szemléltetéséhez a diavetítés helyett a Reflex Környezetvédő Egyesület (10 poszterből álló) vándorkiállítását kölcsönöztük ki. Emellett fontos szerepet kapott a környezeti szempontból problémás (eldobó, illetve veszélyes anyagokat tartalmazó) hulladékokat bemutató oktató csomagunk is.

Bővebben: Reklám-fogyasztás-hulladék előadások

Az AM  Zöld Forrás által támogatott projektünkben vállaltuk, hogy annak keretében két iskolában új Ökomatát „üzemelünk be”.  A projekt keretében  készülő „saját” Ökomaták elkészítését ezúttal a győrszentiváni Móricz Zsigmond Általános Iskola és a győri Gárdonyi Géza Általános Iskola patronálta. Györszentiváni érdekesség, hogy ott egy egész alsós osztály (a IV.a kreatív közössége) mozdult rá a témára – együtt találták ki és festették lelkesen  a kartonoldalakat.

Bővebben: Elkészültek az Ökomaták

A Széchenyi István Körzeti Általános Iskola kérésére alapítványi munkatársaink október  13-án Csornára látogattak. Az iskola ezen a napon rendezte a nagy hagyományokkal rendelkező „Környezet- és Egészségvédelmi Nap”-ját, ahol a hulladéktéma mindig hangsúlyosan szerepel. Szívesen vállaltuk, hogy az alsó tagozatos gyerekeknek számára (a FM Zöld forrás által támogatott „Reklám-fogyasztás-hulladék” c. projektünk keretében) előadásokat tartunk. A  négy délelőtti előadáson összesen több mint 140 gyerek fordult meg a teremben.

Bővebben: Egy mozgalmas zöld délelőtt a csornai iskolában

A győri Generációk Háza idén október 13-án rendezte a „Tök jó nap” című családi nagyrendezvényét, ahol ismét bőséges programválaszték várta a látogatókat (a hagyományos tökfaragás mellett különféle kézműves foglalkozások, vetélkedők, bemutatók).

Bővebben: OTT  VOLTUNK A TÖKNAPON

A helyi önkormányzat meghívására idén először alapítványunk részt vett a Pápateszéri Patakmalom Fesztiválon. A szeptember 28-30-án rendezett fesztivál változatos programjaiba illesztve azt vállaltuk, hogy szombaton papírmerítő műhelyt működtetünk a farkashegyi  Ökológiai Központban. Ehhez stílszerűen elkészítettük a Bögi vizimalom merítő formáját és kiszínezett  látványképét.

Bővebben: Papírműhely a Pápateszéri Patakmalom Fesztiválon

Idén sem hagyta ki az Ökológiai Stúdió a Györkőc Fesztivált! Az idén hetedik alkalommal, július 6-8-án megrendezett esemény kiemelten  fontos számunkra, hiszen ott ez a város legnagyobb idegenforgalmi eseménye, ahol a legfontosabb célcsoportunkkal találkozhatunk. A „Zöld forrás” pályázat támogatásával bonyolított  projektünk lehetővé tette, hogy a nagyrendezvény ideje alatt a gyerekeknek játszóházat, a felnőtteknek pedig környezeti tanácsadó szolgálatot működtessünk.

Bővebben: Ismét Györkőc Fesztivál

Príma Klíma

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli