Az Ökológiai Stúdió Alapítvány munkatársai idén májusban is gyakori vendégei a környék általános iskoláinak. Az AM FM Zöld Forrás által támogatott „Reklám-fogyasztás-hulladék” c. projekt keretében tartott interaktív előadások szemléltetéséhez a diavetítés helyett a Reflex Környezetvédő Egyesület (10 poszterből álló) vándorkiállítását kölcsönöztük ki. Emellett fontos szerepet kapott a környezeti szempontból problémás (eldobó, illetve veszélyes anyagokat tartalmazó) hulladékokat bemutató oktató csomagunk is.

Az előadásokat meghallgató, kiállításokat megtekintő diákok szembesülhettek a fogyasztói társadalom ökológiai problémáival, a környezettudatos magatartási formákkal. Megérthették, hogy tudatos fogyasztással, hulladék megelőzéssel,  szelektív gyűjtéssel, újrahasznosított termékek használatával mindannyian hozzájárulhatnak a földi nyersanyagkészletek kíméletéhez, a környezet állapotának javításához.

A csatolt képek a győrsövényházi általános és Waldorf iskolákban, illetve a győri Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolában tartott előadásokon készültek (május 3-án, illetve 17-én). 

A projektet az AM Zöld Forrás támogatja.

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli