A Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódóan a győri Péterfy  Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános kérte meg minket, hogy tartsunk  előadást a fenntartható fogyasztás témakörben.  Alapítványunk régi szakmai kapcsolatban van az intézménnyel (nemrég alakítottuk ki náluk az iskolai hulladék szelektív gyűjtőrendszert) – így március 20-án örömmel vállaltuk a kért előadásokat.

Bővebben...

Alapítványunk idén a „Tudatos fogyasztás – kevesebb hulladék” projekt keretében, több média- és iskolai megjelenés megjelentetését vállalta - ehhez kiváló alkalmat nyújt a március 1-i Újrapapír Világnap . Ebből az alkalomból elkészítettük és a győri járás általános iskoláinak kipostáztuk az A/3 méretű iskolai ismeretterjesztő plakátokat. Csatoltuk a Világnapról szóló iskolai tájékoztatónkat is, melyben röviden ismertettük annak történeti-szakmai előzményeit.

Mellékletek:
Download this file (ujrapapir vilagnap_final.pdf)Újrapapír plakát[ ]914 kB

Bővebben...

Kis csúszással ugyan, de megjelent Papiroska Piroska mesenaptára! A 30x30 cm-es  színes falinaptár képeit a győri járás általános iskolás tanulói által készített rajzokból válogattuk.  Az iskolai papírgyűjtéseket, a papírhulladék megelőzését, újrahasznosítását (címlappal együtt) 13 db. díjnyertes rajz mutatja be.

Bővebben...

Gondos előkészítés után november 27-én a győrszentiváni Móricz Zsigmond Általános Iskolában rendeztük meg a ITM által támogatott „Tudatos fogyasztás- kevesebb hulladék” c. projektünkben vállalt szakmai napot. Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez szorosan kapcsolódó rendezvényünk címe: A fenntartható hulladékgazdálkodás szerepe és lehetőségei az iskolákban.

Mellékletek:
Download this file (Meghívó - iskola (3).doc)Iskolai szakmai program[ ]844 kB

Bővebben...

Gondos előkészítés után november 23-án a győri Lepke Óvodában rendeztük meg a ITM által támogatott „Tudatos fogyasztás - kevesebb hulladék” c. projektünkben vállalt szakmai napot. . Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez szorosan kapcsolódó rendezvényünk címe: Tudatos fogyasztó attitűdök megalapozása az óvodákban.

Mellékletek:
Download this file (Meghívó - óvoda (1).doc)Óvodai szakmai program[ ]844 kB

Bővebben...

Gondos előkészítés után november 19-23 között a győri Lepke Óvodában rendeztük meg az ITM által támogatott „Tudatos fogyasztás – kevesebb hulladék” c. projektünk akcióhetét. A rendezvényünk időpontját az Európai Hulladékcsökkentési Hét dátumához igazítottuk, tevékenységeinket pedig értelemszerűen a hulladék-témához. A projekthét sikerét, a környezeti probléma adott korosztállyal való megértetését nagyban segítette az intézmény hozzáállása, az ott dolgozó óvónők elhivatott felkészültsége.

Bővebben...

Gondos előkészítés után november 26-30 között a győrszentiváni Móricz Zsigmond Általános Iskolában rendeztük meg az ITM által támogatott „Tudatos fogyasztás – kevesebb hulladék” c. projektünk akcióhetét. A rendezvényünk időpontját az Európai Hulladékcsökkentési Hét dátumához igazítottuk, tevékenységeinket pedig értelemszerűen a hulladék-témához.

Bővebben...

Az Ökológiai Stúdió Alapítvány sikerrel vett részt az Innovációs és Technológiai Minisztérium hulladékcsökkentéssel kapcsolatos szemléletformálásra kiírt pályázatán. A „Tudatos fogyasztás – kevesebb hulladék” című pályázatunk elsődleges célcsoportja a győri járás 66 általános iskolájában tanuló diákok (közvetve pedig a szüleik is).

Mellékletek:
Download this file (papir_jelentkezes.doc)Papírgyűjtés (jelentkezés)[ ]34 kB

Bővebben...

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli