A „Tudatos fogyasztás – kevesebb hulladék” című (ITM által támogatott) KEHOP projektünk zárásaként kiosztottuk a legaktívabb közreműködő iskoláknak ígért papírmerítő készletek

(műanyag  merítőkádat  felszitázott merítőkereteket,  botmixert, nyújtófát, szívató- és préselő filceket).  A papírmerítő készletettel az iskolai papírgyűjtés szervezésében és dokumentálásában, az iskolai hulladékos akciók  bonyolításában, vagy a rajz- és mesepályázatban való részvételben aktív intézményeket jutalmaztuk.

Bővebben: Jutalmazás, köszönet

Ezt a segédletet a „Tudatos fogyasztás – kevesebb hulladék” c., KNF/739/2018-ITM számú projekt keretében jelentetjük meg. A projektben felvállalt tevékenységekhez igazodóan reményeink szerint egy olyan szakmai háttéranyagot állítottunk össze, amely segítséget nyújthat a környezettudatos fogyasztás témáját felvállaló civil szervezetek és pedagógusok ismeretterjesztő-oktató munkájához.

Mellékletek:
Download this file (ITMBros-1.doc)Szakmai segédanyag[ ]880 kB

Bővebben: Tudatos fogyasztás - kevesebb hulladék (szakmai segédanyag)

A Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódóan a győri Péterfy  Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános kérte meg minket, hogy tartsunk  előadást a fenntartható fogyasztás témakörben.  Alapítványunk régi szakmai kapcsolatban van az intézménnyel (nemrég alakítottuk ki náluk az iskolai hulladék szelektív gyűjtőrendszert) – így március 20-án örömmel vállaltuk a kért előadásokat.

Bővebben: Fenntarthatósági Témahét a Péterfy Evangélikus Iskolában

Alapítványunk idén a „Tudatos fogyasztás – kevesebb hulladék” projekt keretében, több média- és iskolai megjelenés megjelentetését vállalta - ehhez kiváló alkalmat nyújt a március 1-i Újrapapír Világnap . Ebből az alkalomból elkészítettük és a győri járás általános iskoláinak kipostáztuk az A/3 méretű iskolai ismeretterjesztő plakátokat. Csatoltuk a Világnapról szóló iskolai tájékoztatónkat is, melyben röviden ismertettük annak történeti-szakmai előzményeit.

Mellékletek:
Download this file (ujrapapir vilagnap_final.pdf)Újrapapír plakát[ ]914 kB

Bővebben: Ha március 1. – akkor Újrapapír Világnap

Kis csúszással ugyan, de megjelent Papiroska Piroska mesenaptára! A 30x30 cm-es  színes falinaptár képeit a győri járás általános iskolás tanulói által készített rajzokból válogattuk.  Az iskolai papírgyűjtéseket, a papírhulladék megelőzését, újrahasznosítását (címlappal együtt) 13 db. díjnyertes rajz mutatja be.

Bővebben: Megjelent Papiroska Piroska hulladékos mesenaptára!

Gondos előkészítés után november 27-én a győrszentiváni Móricz Zsigmond Általános Iskolában rendeztük meg a ITM által támogatott „Tudatos fogyasztás- kevesebb hulladék” c. projektünkben vállalt szakmai napot. Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez szorosan kapcsolódó rendezvényünk címe: A fenntartható hulladékgazdálkodás szerepe és lehetőségei az iskolákban.

Mellékletek:
Download this file (Meghívó - iskola (3).doc)Iskolai szakmai program[ ]844 kB

Bővebben: Szakmai nap az iskolában

Gondos előkészítés után november 23-án a győri Lepke Óvodában rendeztük meg a ITM által támogatott „Tudatos fogyasztás - kevesebb hulladék” c. projektünkben vállalt szakmai napot. . Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez szorosan kapcsolódó rendezvényünk címe: Tudatos fogyasztó attitűdök megalapozása az óvodákban.

Mellékletek:
Download this file (Meghívó - óvoda (1).doc)Óvodai szakmai program[ ]844 kB

Bővebben: Szakmai nap az óvodában

Gondos előkészítés után november 19-23 között a győri Lepke Óvodában rendeztük meg az ITM által támogatott „Tudatos fogyasztás – kevesebb hulladék” c. projektünk akcióhetét. A rendezvényünk időpontját az Európai Hulladékcsökkentési Hét dátumához igazítottuk, tevékenységeinket pedig értelemszerűen a hulladék-témához. A projekthét sikerét, a környezeti probléma adott korosztállyal való megértetését nagyban segítette az intézmény hozzáállása, az ott dolgozó óvónők elhivatott felkészültsége.

Bővebben: Projekthét az óvodában

Príma Klíma

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli