Gondos előkészítés után november 26-30 között a győrszentiváni Móricz Zsigmond Általános Iskolában rendeztük meg az ITM által támogatott „Tudatos fogyasztás – kevesebb hulladék” c. projektünk akcióhetét. A rendezvényünk időpontját az Európai Hulladékcsökkentési Hét dátumához igazítottuk, tevékenységeinket pedig értelemszerűen a hulladék-témához.

 

A projekthét sikerét, a környezeti probléma adott korosztállyal való megértetését nagyban segítette az intézmény hozzáállása, az ott dolgozó pedagógusok elhivatott felkészültsége.

Az alsós osztályok különféle „természeti hulladékokkal”( őszi falevelekkel, terményekkel) illetve háztartásból származó hulladékokkal dolgoztak és azokból a legkülönfélébb kompozíciókat ügyeskedték (hangulatképeket, mandalákat, babákat, játékokat, közlekedési eszközöket stb.). Az elkészült alkotásokat a folyosón, kiállításon mutatták be a jelenlévőknek (kifüggesztésre kerültek a tavaszi projekthéten elkészített hulladékcsökkentési szakmai tablók is).

Alapítványunk – a folyosói kiállítás részeként - külön kiállításon mutatta be a környezetet, egészséget terhelő író. és tanszerek problémáit, illetve az azokat kiváltó környezetbarát írószerek hazai választékát. A projekthét sikerét Alapítványunk munkatársai alapanyagokkal és a foglalkozásokon való személyes közreműködésükkel segítették. Egy osztály részére vetítéssel egybekötött előadást tartottunk a háztartási hulladékok problémáiról és azok megelőzéséről. Egy alsós osztály pedig elsajátíthatta a papírmerítés technikáját:

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli