„Az újragondolt papír” c.  projektünk keretében alapítványunk munkatársai idén tavasszal előbb a győri Bartók utcai óvodába tartottak papírmerítő foglalkozást, majd két általános iskolában a papír történtével, a papírgyártás ökológiai problémáival ismertette meg a felső tagozatos tanulókat.

Bővebben...

Elkészült „A papír másik oldala” c. iskolai oktatási segédanyagunk II. része. A korábbi történeti rész folytatásaként összeállított anyag részletesen tárgyalja a modern papírgyártás technikáját és a papírgyártás környezeti terhelését. Külön foglalkozunk a papírcsökkentés fontosságával, az újrapapír termékek jelentőségével. Szólunk a papírok osztályozásáról, fajtáiról, majd rövid utazást tehetünk a vízjelek világában.

A segédlet utolsó része a papírtéma iskolai feldolgozásához nyújt gyakorlati segítséget.

Miként az I. részben, az egyes témakifejtéseket itt is hozzárendelt diákkal szemléltetjük.

Mellékletek:
Download this file (Oktatószöveges2.pdf)Oktatási segédanyag - II. rész[ ]545 kB
Download this file (Papírgyártás újrapapírVETÍTÉSOKÉ.ppt)Vetítettképes előadás[ ]13066 kB

Bővebben...

A Pápateszéri Általános Iskola meghívására munkatársaink október 8-án Pápateszérre látogattak. Az iskola ezen a napon rendezte hagyományos „Környezetvédelmi Napját”, ahol a negyedikeseknek, illetve a felső tagozatosok számára tartottunk előadásokat (a FM Zöld forrás által támogatott „Az újragondolt papír” c. projektünk segítségével). Az egyes osztályok folyamatosan váltották egymást, így összesen több mint 100 gyerek fordult meg a teremben.

Bővebben...

A tavalyi sikeres bemutatkozásnak köszönhetően az Ökológiai Stúdió idén is meghívást kapott a Szelence Egyesület által rendezett hagyományos „Nyitva van a sokorói éléskamra” c. fesztiválra. Az október eleji ragyogó időben zajló jó hangulatú, mozgalmas rendezvényen felállított standunkkal most is a gyermekvendégeket vettük elsősorban célba.

Bővebben...

Borús ég, néha viharos erejű szél várt minket szeptember 26-án Dunaszentpálon - az V. Hagyományőrző Tökfesztiválra sűrűn gyülekező kicsik és nagyok kedvét azonban ez mit sem szegte. A látványos műsorszámokat, élvezetes játékokat, jó hangulatú vetélkedőket ügyes háziasszonyok „tökös” konyhaművészeti remeklései tették feledhetetlenné (tökös fasírt, rétes, beré).

Bővebben...

Alapítványunk nagy erőkkel (és örömmel) látogatott el a szeptember 12-i „Zöld Szentgotthárd” fesztiválra. A szentgotthárdi Várkert fái alatt, csodálatos környezetben állíthattuk fel a „standunkat”, ahol most is a gyermekvendégeket vettük elsősorban célba. Papírmerítéssel és kézműves foglalkozással  készültünk – az előbbiből a kislányok elsősorban a szívformájú, a fiúk a „szentgotthárdi vízcseppet” választották.

Bővebben...

Az Ökológiai Stúdió idén is nagy erőkkel vonult fel a Győrkőc Fesztiválra. A július 3-5-én megrendezett esemény nem csak azért fontos számunkra, mert a város legnagyobb idegenforgalmi eseménye - hanem mert ott a számunkra legfontosabb célcsoporttal, a gyerekekkel találkozhatunk.

A „Zöld forrás” pályázat támogatásával bonyolított „Az újragondolt papír” projektünk lehetővé tette, hogy játékos ismeretterjesztésünket ismét a papír-témához kapcsolhassuk. 

Bővebben...

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli