„Az újragondolt papír” c.  projektünk keretében alapítványunk munkatársai idén tavasszal előbb a győri Bartók utcai óvodába tartottak papírmerítő foglalkozást, majd két általános iskolában a papír történtével, a papírgyártás ökológiai problémáival ismertette meg a felső tagozatos tanulókat.

Ha tavasz, akkor megint gyerekek.

Alapítványunk mindig szívesen foglalkozik a gyerekekkel és szívesen tesz eleget az óvodai, iskolai felkéréseknek. Idén tavasszal előbb a győri Bartók utcai óvodába látogattunk és a húsvét jegyében tartottunk papírmerítő foglalkozást.

Március 5-én  a Péterfy Sándor Evangélikus Általános Iskola Környezet és Egészségvédelmi Napjára kaptunk meghívót. Április 22-re pedig a Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola felsős diákjai vártak minket a Föld Napja alkalmából.

„Az újragondolt papír” c. vetített előadásban a gyerekek mindkét iskolában megismerkedhettek a papír több ezer éves történetével, barátságot köthettek az egyes „történelmi” papírfajtákkal, a vízjelekkel. A részvevők szembesülhettek ugyanakkor a papírgyártás ökológiai problémáival, a környezettudatos magatartási formákkal is. Megérthették a megelőzés fontosságát: azt, hogy takarékossággal, újrapapír termékek használatával mindannyian hozzájárulhatnak a fák megmentéséhez, a környezet állapotának javításához.

A kapcsolódó kis kiállításon alkalmuk nyílt arra is, hogy bepillantást nyerjenek a 100 évvel ezelőtti iskolák „működésébe”, megismerjék annak korabeli dokumentumait és a diákok használati tárgyait.

Príma Klíma

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli