Az ÁRH Magyarország egyik legnagyobb civil eseménysorozata, amelyen több száz szervezet és intézmény, helyi, kistérségi, megyei esemény hívja fel a figyelmet az állampolgári részvétel és a helyi cselekvés fontosságára! A nemzetközi kampányhét legfontosabb célja, hogy minél szélesebb nyilvánosságot teremtsen az állampolgári cselekvések lehetőségének, erejének, általában a civil részvételnek, egyúttal az erre a hétre koncentrálódó események súlyukkal felkeltsék a média figyelmét az eseménysorozatra, általában a közösségi részvételre, s hogy megszólítsák, felelősségvállalásra buzdítsák a politikusokat, helyi, országos és nemzetközi szinten.

Bővebben: Állampolgári Részvétel Hete

Jogsegélyszolgálatunkhoz az utóbbi hónapban több megkeresés érkezett a civil szervezetek ez évi éves beszámolóinak készítésével, azok elfogadásával és az ehhez kapcsoló határidőkkel kapcsolatban. A kérdések megválaszolásához – a jelenleg hatályos „veszélyhelyzeti jogi normák” figyelembe vételével - az alábbi segédanyagot állítottuk össze:

Bővebben: Tisztelt Civil Szervezetek!

Az alapítványunk által működtetett jogsegélyszolgálat ügyfélforgalmának jelentős része fákhoz, vagy zöldterülethez kapcsolódik. Jellemzően a köztereületeken észlelt vagy szándékolt fakivágások ügyében kérnek segítséget, vagy a jelentősebb beruházásokkal (útépítések, lakóparkok) járó fairtások ellen kívánnak fellépni. Az ügyek kisebbik hányada magánterületen álló fákkal kapcsolatos (szomszédjogi viták).

Bővebben: Jogi lehetőségek a fás szárú növények védelmében

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy  az Ökológiai Stúdió Alapítvány szeptember 1- 2021. augusztus 31. között rendszeres környezetvédelmi tanácsadó fogadóórát tart. A fogadóórák ideje várhatóan minden hó első és harmadik csütörtök 14 – 16 óra között.

Bővebben: Környezetvédelmi tanácsadás

A RefIex Környezetvédő Egyesület és partnerei, így az Ökológiai Stúdió Alapítvány is Győr város környezeti értékeinek felfedezésére hívják az érdeklődőket! Szeretnénk, ha a városban lakók, tanulók és dolgozók az őket körülvevő környezeti kincsekre: parkokra, vízpartokra, fasorokra vagy zöldterületekre is büszkék lennének! Jelentkezz a győri klímakiskövetek csapatába, ismerd meg a város zöld civil szervezeteit és fedezd fel a város környezeti értékeit! A közösségbe minden érdeklődőt – kortól és nemtől függetlenül – szeretettel várunk. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Bővebben: Győri természetbúvár - Csatlakozz a város klímakisköveteihez!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot és civil szervezeteket, hogy a PTKF/542/2018 számú, „Reklám-fogyasztás-hulladék” című pályázatunk keretében

 2018. november 1- 2019. május 31. között

rendszeres környezetvédelmi tanácsadó fogadóórát tartunk. Tehát az eddigi telefonon, illetve elektronikus kapcsolattartás mellett lehetőség van Jogsegélyszolgálatunkkal való személyes konzultációra is.

Bővebben: Lakossági környezeti tanácsadás

A Reflex Környezetvédő „Fogyókúrán a kuka - Hulladékmegelőzés- és újrahasznosítás a győri járásban”elnevezésű projektjének keretében a kiválasztott négy iskolában 2018 tavaszán Hulladékos akcióheteket szerveztünk. Az akcióheteket az iskolánként egy-egy, a diákokból február elején alakított szakmai munkacsoport készítette elő. Az egyes iskolák – az aulában bemutatott kiállításaik mellett- változatos formában hívták fel a figyelmet a háztartási hulladékok problémáira. A Hulladékos Akcióhetek tapasztalatait egy külön módszertani mappában foglalták össze - felhasználva abban a Reflex mostani, illetve a környezetvédő civil szervezetek korábbi tapasztalatait.

Bővebben: Tanári segédletek hulladékos akcióhetek szervezéséhez

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az FM Zöld Forrás pályázati támogatásnak köszönhetően 2017. októberétől rendszeres környezetvédelmi tanácsadó fogadóórát.

Tehát az eddigi telefonon, illetve elektronikus kapcsolattartás mellett immár lehetőség van Jogsegélyszolgálatunk való személyes konzultációra is.

Bővebben: Figyelem!

Príma Klíma

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli