Az ÁRH Magyarország egyik legnagyobb civil eseménysorozata, amelyen több száz szervezet és intézmény, helyi, kistérségi, megyei esemény hívja fel a figyelmet az állampolgári részvétel és a helyi cselekvés fontosságára! A nemzetközi kampányhét legfontosabb célja, hogy minél szélesebb nyilvánosságot teremtsen az állampolgári cselekvések lehetőségének, erejének, általában a civil részvételnek, egyúttal az erre a hétre koncentrálódó események súlyukkal felkeltsék a média figyelmét az eseménysorozatra, általában a közösségi részvételre, s hogy megszólítsák, felelősségvállalásra buzdítsák a politikusokat, helyi, országos és nemzetközi szinten.

Bővebben...

A Reflex Környezetvédő „Fogyókúrán a kuka - Hulladékmegelőzés- és újrahasznosítás a győri járásban”elnevezésű projektjének keretében a kiválasztott négy iskolában 2018 tavaszán Hulladékos akcióheteket szerveztünk. Az akcióheteket az iskolánként egy-egy, a diákokból február elején alakított szakmai munkacsoport készítette elő. Az egyes iskolák – az aulában bemutatott kiállításaik mellett- változatos formában hívták fel a figyelmet a háztartási hulladékok problémáira. A Hulladékos Akcióhetek tapasztalatait egy külön módszertani mappában foglalták össze - felhasználva abban a Reflex mostani, illetve a környezetvédő civil szervezetek korábbi tapasztalatait.

Bővebben...

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az FM Zöld Forrás pályázati támogatásnak köszönhetően 2017. októberétől rendszeres környezetvédelmi tanácsadó fogadóórát.

Tehát az eddigi telefonon, illetve elektronikus kapcsolattartás mellett immár lehetőség van Jogsegélyszolgálatunk való személyes konzultációra is.

Bővebben...

Tájékoztatjuk a civil szervezeteket, hogy A NEA működési pályázatának támogatásával

2017. április 1. és 2018. március 31. között a civil szervezetek számára rendszeres jogi fogadóórát tartunk.

Bővebben...

Mint az közismert, a bejegyzett, működő civil szervezeteknek legkésőbb 2016. március 15-ig létesítő okirataikat összhangba kell hozniuk az új Ptk, illetve a „civiltörvény” rendelkezéseivel. És ez mindenkire érvényes: tehát egyesületre, szövetségre, alapítványra – közhasznúra és nem közhasznúra egyaránt.

Az ÖkoStúdió egyelőre annyit tud segíteni, hogy – miként korábban a közhasznúságnál – ebben a témában is közzéteszünk egy sorozatot a  www.civilkontroll.gyor.hu honlapunkon. Tehát keressék a „Civilnek lenni – civilnek maradni” c. cikkeket, melyekben időnként összefoglalom a teendőket és az eddigi tapasztalatokat.

A Norvég Civil Támogatási Alap szeretettel várja Önt, Téged és Mindenkit a Norvégminta Fesztiválon június 26-27-én a Dürlinben (Budapest, XIV. Ajtósi Dürer sor 19-21), ahol lehetőség nyílik személyesen is találkozni az Alap által támogatott civil szervezetekkel. A fesztiválon közel nyolcvan, változatos területeken dolgozó szervezet munkáját ismerhetjük meg.

Bővebben...

Partnerszervezetünk, a győri Reflex Környezetvédő Egyesület programjához csatlakozva, az Ökológiai Stúdió Alapítvány rendszeres részvevője volt a régió felszíni vizei, valamint a helyi klíma kapcsolatainak vizsgálatában. A mai sajtóreggelivel záródó projekt szentgotthárdi és őriszentpéteri, terepi bejárással egybekötött szakmai fórumain (civil szervezetek, önkormányzatok, nemzeti parkok, vizes szakemberek), valamint a műhelynapjain (Pápateszér-Farkashegy és Győr) jobbító javaslatainkkal, észrevételeinkkel segítettük a program sikerét.

 

 

Bővebben...

Alapítványunk ezúton hívja fel a Győr-Moson-Sopron megyei civil szervezetek figyelmét az ÖKOTÁRS Alapítvány és a Reflex Környezetvédő Egyesület kerekasztal beszélgetésére. A rendezvény témája: „Az új civil törvény értékelése és elemzése” (a javasolt módosítások megbeszélése). A 2013. május 23-án délutánra szervezett kerekasztal beszélgetés célja, hogy fórumot teremtsen megyében működő civil szervezetek és jogalkalmazók (bírák, ügyészek) számára az új szabályok mélyebb megvitatására, az eddigi értékelések és a közvélemény-kutatás eredményeinek megismerésére - valamint a gyakorlati alkalmazással kapcsolatos problémák felvetésére. Minden megyei szervezet képviselőit szeretettel várják.

 

 

Bővebben...

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli