A Lepke utcai Zöld óvodában rendeztük meg a projekt utolsó kiállítását, ahol az iskolába készülő nagycsoportosoknak és szüleiknek mutatjuk be a környezettudatos iskolásokra jellemző tanszereket és iskolaszereket.

Az író- és iskolaszerek egyik problémája a lehetséges egészségkárosítás, a másik pedig a lehetséges környezetszennyezés. Ez utóbbival kapcsolatban a gyártási környezetszennyezés pontosítása kissé körülményes - nem nehéz viszont megértetni velük az eldobó termékek okozta hulladékproblémát (az eldobó illetve az újratölthető, javítható termékek közötti különbséget). Vagy azt, hogy miért „környezetbarátabbak” a természetes anyagokból készült tanszerek a csicsás (színes, szagos, figurás) műanyagcsicsáknál.

A boltban is kapható „zöld termékek” bemutatása mellett a környezettudatos vásárlói döntéseket környezetvédelmi logók bemutatásával és tudatos vásárlást könnyítő anyagok közzétételével segítjük .

A kiállítás április 24 – május 5. között a Lepke úti óvodában tekinthető meg.
A kiállítást az Ökológiai Stúdió Alapítvány rendezte – a program az EM „Zöld Forrás” és a Nyugat-Balkáni Zöld Központ támogatásával valósult meg.

Príma Klíma

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli