Ezt az oktatási háttéranyagot az FM Zöld Forrás keretéből támogatott PTKF/696/2017  számú projekt keretében állítottuk össze. A hulladékgazdálkodási piramis csúcsán lévő (így prioritást élvező) hulladék megelőzés témáját az előző brosúránkban dolgoztuk fel (lásd: Megelőzési kisokos.) Ez az oktatási segédlet annak logikus folytatásaként. elsődlegesen a termékek/hulladékok lehetséges újrahasználatára és újrahasznosítására összpontosít.

Bővebben...

Idén először vettünk részt a Győr-Szabadhegyen rendezett Gyermeknap – A Fenntarthatóságért című családi nagyrendezvényen. A nagyszabású rendezvényre (a kezdődő Fenntarthatósági Hétre figyelemmel)  május 25-én a Lepke utcai óvodában került sor.  A civil szervezetek mellett a helyi szolgáltató cégek is nagy erőkkel vonultak fel – a rendezvényt a viharveszély miatt sajnos az óvoda összes helyiségében rendezték. Ez némi zsúfoltságot eredményezett, ugyanakkor kiváló hangulatot biztosított.

Bővebben...

Az FM  Zöld Forrás által támogatott projektünkben vállaltuk, hogy annak keretében valamelyik iskola tanulóival elkészíttetjük a Ökomatájukat.  Az ötletet az adta, hogy gyermekrendezvényeinken mindig nagy sikerrel működtetjük ezt a játékos ismeretfelmérő eszközt. ez tulajdonképpen egy kb. 1,70 méter magas, kartonlapokból összehajtott zárt paraván, melyet  belülről egy felnőtt „működtet”. A nagy ablakban az általa kitett szakmai kérdésre három lehetséges válasz lehetsége (A,B,C).  Aki kezét a helyes válasz ablakocskába nyújtja be, azt az automata kis ajándékkal  „jutalmazza”.

Bővebben...

Ha tavasz, akkor megint gyerekek.
Alapítványunk mindig szívesen tesz eleget az óvodai, iskolai felkéréseknek. Amelyek a tavasz beálltával, a Jeles napok közeledtével hagyományosan megszaporodnak.
Idén áprilisban előbb a kisbácsai, majd a győrladaméri általános iskolákban tartottuk meg a szokásos vetített hulladékos előadásainkat.

Bővebben...

Szokás szerint október hónapban tartják a győri óvodákban az „Egészségnap” rendezvényeket. A szülök bevonásával tartott közös előadások, foglalkozások kitűnő alkalmat adnak az egészségvédelemmel és környezetvédelemmel kapcsolatos ismeretterjesztésre. Alapítványunk évek óta visszatérő meghívottja a rendezvényeknek. Ez évben október 26-án a Lepke utcai óvodába vonultunk ki nagy erőkkel. 

Bővebben...

Tavaly időponttorlódás miatt elmaradt, idén viszont eleget tudtunk tenni a győri Generációk Háza őszi meghívásának. Október 21-én rendezték a „Tök jó nap” című családi nagyrendezvényt, ahol bőséges programválaszték várta a látogatókat. (a hagyományos tökfaragás mellett különféle kézműves foglalkozások, vetélkedők, bemutatók). 

Bővebben...

Az ÖkoStúdió aktivistái idén is nagy erőkkel vonultak fel az immár tizedik alkalommal megrendezett Győrkőc Fesztiválon. A június 30 – július 3 között tartott rendezvény nem csak azért fontos számunkra, mert a város legnagyobb idegenforgalmi eseménye, hanem mert ott a legfontosabb célcsoportunkkal, a családokkal találkozhatunk. Az  „FM Zöld Forrás” pályázat által támogatott projektünk segítségével a hulladékokkal kapcsolatos szakmai ismereteket változatos formában, hatékonyan közvetíthettük (tanácsadás, közműves foglalkozások, re-játékok).

Bővebben...

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli