Idén először vettünk részt a Győr-Szabadhegyen rendezett Gyermeknap – A Fenntarthatóságért című családi nagyrendezvényen. A nagyszabású rendezvényre (a kezdődő Fenntarthatósági Hétre figyelemmel)  május 25-én a Lepke utcai óvodában került sor.  A civil szervezetek mellett a helyi szolgáltató cégek is nagy erőkkel vonultak fel – a rendezvényt a viharveszély miatt sajnos az óvoda összes helyiségében rendezték. Ez némi zsúfoltságot eredményezett, ugyanakkor kiváló hangulatot biztosított.

 

A rendezők kérésének megfelelően a játékos ismeretterjesztő ÖKOMATA-nkat vittük. Az Ökomata ablakában megjelenített „ökológiai” kérdéseket előzetesen az óvónők fogalmazták – az óvodás korosztály ismeretenyagához igazítottan (anyuka olvasott, a gyermek felelt, az automata „jutalmazott”).  A kiosztott jutalmak alapján több mint száz gyermek (család) vette igénybe tréfás szolgáltatásunkat. 

Az ökomata mellett önkéntesünk működtette a környezetvédelmi információs standunkat is, ahol elsősorban a szülők kaptak választ és szakmai brosúrát kérdéseikre. 

A rendezvény részvevői tájékoztatást kaphattak a mindennapi fogyasztásunk ökológiai hatásairól és a környezettudatos magatartási formákról.  A magunkkal vitt szakmai anyagokból (molinókból, ismeretterjesztő kiadványokból, iskolai füzetekből) mindannyian megérthették, hogy takarékossággal, szelektív gyűjtéssel mindannyian hozzájárulhatnak a hulladékhegyek csökkentéséhez,  a környezet állapotának javításához.

A Zöld Forrás által támogatott, nagy sikerű program lebonyolításához sok önkéntesünk segítő kezére volt szükség, amit ezúton is köszönünk.

Néhány kép a rendezvényről:

Príma Klíma

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli