„Jó környezetet kicsiknek, nagyoknak! Váljék egészségükre!” c . projektben vállaltuk, hogy a győri Lepke utcai óvoda kis lakói – kihasználva az intézmény kedvező adottságait- megismerkednek a környezettudatos fogyasztás ismérveivel.

Bővebben: Zöld óvoda lett a győri Lepke ovi 

„Jó környezetet kicsiknek, nagyoknak! Váljék egészségükre!” c . projektet az Agrárminisztérium támogatja. A Projekt keretében vállaltuk, hogy a nagyobb gyerekek megismerkedhetnek az őstermelőkkel és az élelmiszer piac működésével.

Bővebben: Piaclátogatás

A Lepke utcai óvoda a szokásos májusi családi nagyrendezvénye helyett május végén Gyermekek Hete programot szervezett. Ennek keretében Alapítványunk külön engedéllyel (mikor a gyerekek nem voltak ott) bemehetett a Lepke utcai óvodába. A rendezvényhez kapcsolódóan vállaltuk ugyanis, hogy régi játékokból kiállítást szervezünk a gyerekeknek.

Bővebben: Régi játék kiállítás

„Jó környezetet kicsiknek, nagyoknak! Váljék egészségükre!” c . projektet az Agrárminisztérium támogatja. A projektünkben vállaltuk, hogy annak keretében segítségünkkel a Lepke óvoda is elkészíti a saját Ökomatát.  Az ötletet az adta, hogy az óvoda korábbi családi nagyrendezvényein alapítványunk nagy sikerrel működtette ezt a játékos ismeretfelmérő eszközt.

Bővebben: Ökomata készítés a Lepke oviban

Az alapítványunk által megbízott zajvédelmi szakemberek májusban tudták folytatni az oktatási intézményekben vállalt műszeres méréseiket. Az őszi, épületeket érő külső zajterhelési mérések után ezúttal az óvoda, illetve iskolák működéséhez kapcsolódó belső zajterheléseket regisztrálták.

Bővebben: Zajmérés iskolákban, óvodákban

„Jó környezetet kicsiknek, nagyoknak! Váljék egészségükre!” c . projektet az Agrárminisztérium támogatja. A Projekt keretében kiemelt szerepet kapott a fogyasztási hulladékokkal való gondos kezelési lehetőségek gyakorlása: a szelektálás és az újrahasznosítás.

Bővebben: Szelektálás és az újrahasznosítás

A Lepke utcai óvoda lelkesen készült a március 1.-i Újrapapír Világnap megünneplésére. A Világnap legfőbb üzenete, hogy felelős papírhasználattal (takarékossággal), szelektív gyűjtéssel, újrapapírból készült termékek használatával mindannyian hozzájárulhatunk a fák megmentéséhez, a környezeti terhelés csökkentéséhez.

Bővebben: Újrapapír Világnap a Lepke oviban

Az Agrárminisztérium által támogatott „Jó környezetet kicsiknek, nagyoknak! Váljék egészségükre!” c . projektben vállaltuk, hogy a pedagógusok részére ismeretterjesztő brosúrában foglaljuk össze a zajvédelemmel kapcsolatos alapvető tudnivalókat. Az oktatási segédanyagként is használható összeállítás (a mérési eredményeink ismertetésén túl) közérthető formában dolgozza fel a zajok fajtáival, természetével, veszélyeivel  kapcsolatos alapvető  ismereteket, és az intézményi zajcsökkentési lehetőségeket.

Mellékletek:
Download this file (Iskolai zajkörkép.pdf)Iskolai zajkörkép[ ]367 kB
Download this file (Óvodai zajkörkép.pdf)Óvodai zajkörkép[ ]383 kB

Bővebben: Zajvédelmi segédanyag óvodáknak, iskoláknak

A projekt keretében a győri Lepke utcai óvodában több „tudatos fogyasztásra nevelő” akciót készítettünk elő. A nagyobb, szülőket is bevonó családi rendezvényeket a járványhelyzet miatt későbbre kellett halasztani, de egy kisebb kiállítással így is sikerült megemlékezni a november végi „Semmitvevő Napról”. Karácsony alkalmából a gyerekek újrahasznosított papír felhasználásával készítették el az ünnepi képeslapjaikat (illetve karácsonyi fadíszaket).

Bővebben: Semmitvevő Nap

Príma Klíma

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli