A PTKF/482/2020 számon „Jó környezetet kicsiknek, nagyoknak! Váljék egészségükre!” c. projekt keretében vállaltuk, hogy 6 oktatási intézménynél (5 iskola és egy óvoda) mérésekkel dokumentáljuk az oktatásai intézményt érő külső zajterhelést, illetve a jellemző „belső” működési zajokat. Az általunk megbízott szakértő cég a tájékoztató jellegű műszeres mérések jelentős részét el szeptemberben, illetve októberben tudta elvégezni.

A PTKF/482/2020 számon „Jó környezetet kicsiknek, nagyoknak! Váljék egészségükre!” c. projekt keretében vállaltuk, hogy 6 oktatási intézménynél (5 iskola és egy óvoda) mérésekkel dokumentáljuk az oktatásai intézmény érő külső zajterhelést, illetve a jellemző „belső” működési zajokat. Az előzetes egyeztetések után a következő oktatási intézmények vállalták a projektben való közreműködést:

Móricz Zsigmond Általános Iskola, Győrszentiván

Gárdonyi Géza Általános Iskola, Győr

Péterfy Sándor Evangélikus iskola és Gimnázium, Győr

Kazinczy Ferenc Gimnázium, Győr

Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakközépiskola, Győr

Zöld utcai Óvoda, Győr

A járványhelyzet miatt a mérések elvégzéséhez hosszas egyeztetésekre volt szükség. . A tájékoztató jellegű (alapzajt ill. egyenértékű zajszintet dokumentáló) zajok műszeres mérésével szakértő céget bíztunk meg. A mérések egy részét szeptember végén, a nagyobbik hányadát az októberi (őszi) iskolaszünetben tudtunk elvégeztetni. Az óvodába így sem sikerült bejutnunk -az ottani mérések elvégzése (miként a belső működési zajok dokumentálása is) a tavaszi időszakra tolódott.

A csatolt fényképek az őszi zajmérések helyszínein készültek.

Príma Klíma

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli