A projektben vállaltuk, hogy a Győr-Szabadhegyen lévő három óvoda elkészíti környékük környezeti öröm-bánat térképét. Ennek érdekében az óvodák felosztották egymást közt a feladatokat és kora tavasztól fürkész a kiscsoportok járták működési területüket.

A csoportokat vezető óvónénik segítségével keresték és fényképpel dokumentálták az örömre vagy bánatra adó példákat : elsősorban természeti, esztétikai értékeket, problémákat (a fecskefészektől a napelemes háztetőig – a szemetes területtől a rongálásokig). A helyszínen megbeszélték, hogy a látvány miért örömteli, illetve szomorú - amit az óvónéni magnóra vett. Az óvódájukban a gyerekek a térképükön mosolygós vagy szomorú ikonnal jelölték meg a frissen felfedezett öröm- és bánatpontokat (az óvó néni megszámozta és indokolta).

A három terület térképét a zöld Lepke óvoda padagógusai végül „egybe dolgozták”. A munka ősszel folytatódik, a kiscsoportok  akciótervet készítenek, hogy az öröm-bánat térképen lévő  egy-egy bánatpontot, s hogyan tudnák örömponttá változtatni (pl. madáretetők készítésével és kihelyezésével)

További képek a hírhez kapcsolódóan EZEN a linken.

Príma Klíma

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli