A Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódóan a győri Péterfy  Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános kérte meg minket, hogy tartsunk  előadást a fenntartható fogyasztás témakörben.  Alapítványunk régi szakmai kapcsolatban van az intézménnyel (nemrég alakítottuk ki náluk az iskolai hulladék szelektív gyűjtőrendszert) – így március 20-án örömmel vállaltuk a kért előadásokat.

 

Az interaktív foglalkozásokon  előbb  IV. , majd a VII. osztályos csoportok  ismerkedhettek meg a háztartási és az iskolai hulladékok problémájáról.

A vetített előadások meghallgatása után, a kapcsolódó gyakorlati feladatok segítségével a gyerekek megérthették, hogy takarékossággal, szelektív gyűjtéssel, mindannyian hozzájárulhatnak a környezet állapotának javításához. Ezzel kapcsolatban kiemeltük, hogy az iskolai szelektív gyűjtés fontos ugyan, de ennél még fontosabb lenne a hulladékok megelőzése. Vagyis a (környezet)tudatos fogyasztási attitűdök elsajátítása, a felesleges csomagolások és reklámanyagok mellőzése 

A „Tudatos fogyasztás – kevesebb hulladék” c. projektünket az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatja. (www.szelektalok.hu).

Príma Klíma

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli