Az Ökológiai Stúdió Alapítvány sikerrel vett részt az Innovációs és Technológiai Minisztérium hulladékcsökkentéssel kapcsolatos szemléletformálásra kiírt pályázatán.  A „Tudatos fogyasztás – kevesebb hulladék” című pályázatunk elsődleges célcsoportja a győri járás 66 általános iskolájában tanuló diákok (közvetve pedig a szüleik is).

A szakmai projekt hulladékgazdálkodáson belül elsődlegesen a papír frakcióra, tematikájában pedig a hulladék megelőzésre (ehhez kapcsolódóan a tudatos fogyasztási attitűdökre) koncentrál.

A gyerekeket feladati elsődlegesen az iskolai „hulladékos tevékenységekhez”  (papírgyűjtéshez,. akcióhéthez , előadásokhoz, foglalkozásokhoz, felmérésekhez és kiállításokhoz) kapcsolódnak - mindez rajz- és mesepályázattal, valamint pedagógus továbbképzésekkel bővítve.

A pályázat kézzelfogható termékei nagyrészt a jutalmazásra szánt termékek (logózott szatyrok, újrapapír füzetek, papírmerítő készletek, 2019-es hulladékos mese-falinaptár). A fentieken kívül az iskolák számára várhatóan hasznos kiadvány lesz az „Ökológiai fogyasztóvédelmi, tudatos fogyasztás ” lehetőségeit bemutató tanári segédanyag.    

A pályázat eseményeiről, rendezvényeiről a nyilvánosságot honlapunkon illetve az Oxigén Média segítségével folyamatosan tájékoztatjuk.  

Vass Gergely képviselő
dr.Kalas György projektvezető

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli