Gondos előkészítés után november 19-23 között a győri Lepke Óvodában rendeztük meg az ITM által támogatott „Tudatos fogyasztás – kevesebb hulladék” c. projektünk akcióhetét. A rendezvényünk időpontját az Európai Hulladékcsökkentési Hét dátumához igazítottuk, tevékenységeinket pedig értelemszerűen a hulladék-témához. A projekthét sikerét, a környezeti probléma adott korosztállyal való megértetését nagyban segítette az intézmény hozzáállása, az ott dolgozó óvónők elhivatott felkészültsége.

 

Az egyes óvodai csoportok különféle „természeti hulladékokkal”( őszi falevelekkel, terményekkel) illetve háztartásból származó hulladékokkal dolgoztak és azokból a legkülönfélébb kompozíciókat ügyeskedték (hangulatképeket, mandalákat, babákat, játékokat, közlekedési eszközöket stb.). Az elkészült alkotásokat családi rendezvényen (és a pénteki szakmai napon) kiállításon mutattuk be a jelenlévőknek.

A projekthét sikerét Alapítványunk munkatársai alapanyagokkal és a foglalkozásokon való személyes közreműködésükkel segítették. Két óvodáscsoport elsajátíthatta a papírmerítés technikáját (tökformák) - a családi napon hulladékcsökkentési tanácsadást működtettünk, a gyerekek pedig gyakorolhatták a műanyag flakonok laposra taposás technikáját. A héten alapítványunk külön folyosói kiállításon mutatta be a környezetet, egészséget terhelő írószerek problémáit, illetve az azokat kiváltó környezetbarát írószerek hazai választékát.

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli