Az AM  Zöld Forrás által támogatott projektünkben vállaltuk, hogy annak keretében két iskolában új Ökomatát „üzemelünk be”.  A projekt keretében  készülő „saját” Ökomaták elkészítését ezúttal a győrszentiváni Móricz Zsigmond Általános Iskola és a győri Gárdonyi Géza Általános Iskola patronálta. Györszentiváni érdekesség, hogy ott egy egész alsós osztály (a IV.a kreatív közössége) mozdult rá a témára – együtt találták ki és festették lelkesen  a kartonoldalakat.

Az ötletet az adta, hogy iskolai és családi nagyrendezvényeken mindig nagy sikerrel szerepel ez a játékos ismeretterjesztő paraván. Amelyik iskolának már saját Ökomatája van, ott a felső tagozatosok elsajátították annak működtetését is : az Ökomatába bújt gyermek váltogatja a nagy ablakban megjelenő szakmai kérdéseket. Ő gondoskodik arról is, hogy aki a kezét a helyes választ adó ablakon dugja be, azt az automata belülről jutalmazza.

A két elkészült Ökomata a májusi iskolai Családi Napokon nagy sikerrel debütált.  

Az Ökomaták elkészítéséhez az alapanyagokat és kellékeket – a projekt segítségével - az Ökológiai Stúdió biztosította. Az iskolai együttdolgozás mostani tapasztalatai nagy segítséget nyújtottak ahhoz, hogy szakértőnk a többi iskola számára megírhassa az Ökomaták elkészítésével és használatával kapcsolatos gyakorlati ismertetőt.

 A csatolt fotók az alkotókat, illetve a két új ÖKOMATÁT mutatják be.

 

Príma Klíma

Papírkalkulátor

Megelőzési kisokos

Zöldovi

Zöld ovi

Ökosuli

Öko suli